Характеристики брикетів

  Паливні брикети — це спресовані вироби прямокутної форми з висушених залишків деревини таких як тирса (опилки), стружка, щепа, а також торфу, соломи  і т.п. Паливні брикети — экологічно чистий продукт, так як при їх виробництві не використовуються ніякі добавки. Даний вид палива має унікальні властивості: високу продолжительность горіння та тління.

     Це значить, що порівняно із звичайними дровами, закладку в піч можна робити значно рідше. Брикети горять з мінімальною кількістю диму, не стріляють, не іскрять. Після згорання брикети перетворюються у вугілля, як звичайні дрова і, далі на них можна готувати шашлики  або гріль.
     Теплотворність брикетів больша ніж у звичайних дров і майже дорівнює теплотворності кам’яного вугілля. 
Під час готування при попаданні жиру на вуглини паливних брикетів вони не самозагоряються, а продовжують тліти або горіти рівним низьким полум’ям.
    Виробництво паливних брикетів досить просте, щоб здійснювати його в любому районі з мінімальними капітальними вкладеннями. Особливим плюсом є те, що в складі паливних брикетів нема клеїв або інших добавок, які при згоранні виділяли би ядовиті речовини. Паливні брикети вигорають практично повністю, так що попелу після використання не залишається. Досить часто люди впевнені, що відсутність клеїв – це тільки рекламний хід, так як паливні брикети досить щільні, і здається, що все-таки чимсь склеєні. Загадка вирішується просто – така консистенція продукту досягається за рахунок вмісту у деревині лігнину – особливої природньої хімічної речовини, яка під дією високих температур розплавляється та перетворюється у природню, екологічно чисту речовину.

Переваги використання паливних брикетів:

  • мінімальна кількість диму при згоранні;
  • відсутність іскріння та «стрільби» в процесі горіння;
  • мінімальний до 1% вміст попелу (вугілля – до 40%);
  • мінімальні викиди СО2 (вугілля – у 50 раз більше);
  • простота транспортування;
  • простота складування та використання порівняно з вугіллям.

Широке застосування, як паливо, брикети знаходять

  • в домах, камінах, саунах, печах;
  • в опалюванні середніх та малих виробництв, теплиць;
  • на залізнодорожному транспорті та ТЕЦ;
  • та  в місцях, де встановлені котли на  тверде паливо.

В основі технології виробництва лежить процес пресування дрібних та подріднених відходів під високим тиском.
Брикетний прес «UMP модель BP420A» виробляє квадратний брикет, призначений для широкого застосування, як приватними, так і промисловими споживачами. Загрузочную воронку брикетного пресса выгодно соединить с отсасывающим оборудованием в единую, не требующую обслуживающего персонала систему переробки відходів без пороху.

Характеристики брикетів:

Довжина, мм        40-105

Ширина, мм          150

Висота, мм             60

Для біопалива можна брикетувати: 

  • Тирсу всіх видів деревини.
  • Порох обробки МДФ та шліфування фанери. Дуже дрібний порох (пудру), перемешуючи з опилками,   виходить якісний брикет .
  • Торф. Торф з тирсою, перемішуючи в любому співвідношенні.
  • Костру (відходи переробки льону). Костру з опилками.
  • При брикетуванні зернових відходів краще перемішувати їх з опилками. Відходи рапсу після віджиму масла пресуються тільки перемешані з опилками.
  • Подрібнена солома (3-10мм). Солома з опилками.
  • Подрібнені стебла хлопку, післе зняття урожаю.
  • Подрібнений папір.
  • Інші біовідходи. Наприклад: відходи переробки кави з опилками.
  • Відходи тютюнових фабрик.